سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
آیت الله اراکی در مراسم معارفه رئیس جدید پژوهشگاه مطالعات تقریبی

حوزه/ استاد حوزه با انتقاد از کسانی که در صدد تضعیف اصول فقه هستند گفت: حمله به اصول فقه، حمله به کیان حوزه است؛ نقطه قوت ما در جهان اسلام اصول فقه قوی ماست و این امر مهم است که در جاهای دیگر مانند علم تفسیر و فقه و کلام و سایر عرصه های دیگر قوت می بخشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، آیت الله اراکی امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس جدید پژوهشگاه مطالعات تقریبی که در سالن همایش های این مرکز برگزار شد به اهمیت توجه به مسئله پژوهش در عرصه تقریب پرداخت و گفت: وحدت و تقریب مهمترین مسئله کنونی جهان اسلام است و  تقریب باید دغدغه همه دستگاه های کشور باشد.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه امروز یک تنفر عمومی از وضعیت کنونی جهان اسلام در میان امت اسلامی در حال شکل گیری است، گفت: قطعا در آینده نزدیک صفحه جدیدی از گرایش های عمومی در سطح جهان اسلام به سوی تقریب را شاهد خواهیم بود.

وی افزود: آنچه خداوند ما را به آن امر کرده، این است که مطیع خدا و رسول او باشیم و در این مسیر تنها اطاعت الهی و رسول خدا را داشته و دشمن دشمنان خدا و رسول او باشیم.

آیت الله اراکی افزود: اگر اختلافی بین ما وجود داشته باشد، مثل آنچه در تاریخ مشاهده کرده ایم، تنها بهره بردار آن، دشمنان ما خواهند بود و امروز نیز صهیونیسم به شدت به دنبال تشدید و بهره برداری از این مسأله است و در مطالعات تقریبی باید به دقت به این مسائل پرداخت.

عضو مجلس خبرگان رهبری در قسمت دیگری از بیانات خویش با اشاره به اهمیت علم اصول در حوزه های علمیه گفت:حمله به اصول فقه، حمله به کیان حوزه است؛ نقطه قوت ما در جهان اسلام اصول فقه قوی ماست و این امر مهم است که در جاهای دیگر مانند علم تفسیر و فقه و کلام و سایر عرصه های دیگر قوت می بخشد.

رئیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اولویت های پژوهشی در پژوهشگاه مطالعات تقریبی گفت:ما باید بتوانیم  در همه عرصه های دینی به یک جامع مشترک که مورد اتفاق نظر همه امت اسلامی است برسیم و آن را به خوبی عرضه کنیم.

آیت الله اراکی افزود:باید پژوهشگاه مطالعات تقریبی به سمتی حرکت کند که در آینده نزدیک، مرجعیت علمی علوم اسلامی باشد، چرا که هیچ جا مانند قم در تدوین علوم دینی پیشرفت نکرده است.

خاطر نشان می شود: در ابتدای این مراسم حجت الاسلام والمسلمین مختاری، رئیس سابق پژوهشگاه مطالعات تقریبی در سخنانی به تشریح دستاوردها و عملکرد پژوهشگاه در چند سال گذشته پرداخت و گفت:تا کنون کتاب های خوب و مفیدی در عرصه تقریب توسط این پژوهشگاه تالیف شده است که به زودی 8جلد آن از چاپخانه خارج می شود.

وی افزود:برگزاری همایش های تقریبی که به خوبی مبحث تقریب را در حوزه جا انداخت،همایش تجلیل از پایان نامه های تقریبی  که انعکاس خوبی داشت و باعث شد شور و شوق خوبی برای انجام مطالعات تقریبی ایجاد شود و همچنین موسوعه عظیم "السنه النبویه" از اهم  کارهای انجام شده در این مرکز بوده است.

حجت الاسلام والمسلیمن سید محمود نبویان رئیس جدید پژوهشگاه مطالعات تقریبی نیز در سخنانی با بیان اینکه پژوهش، موتور محرک یک مجموعه است گفت:اگر  موتور محرک به خوبی تدوین نشود اهداف مورد نظر مجموعه حاصل نمی شود لذا باید نگاه ویژه ای به مباحث و مطالعات تقریبی داشت.

وی افزود: در عرصه مباحث پژوهشی باید دقت کنیم که مباحث تقریب را جهانی ببینیم  نگاه جزیی را کنار بگذاریم و دقت کنیم که مباحث کلی و اساسی دنیای اسلام چیست و مطابق آن پژوهش انجام داد و کار کرد.

لازم به ذکر است در این مراسم  از زحمات حجت الاسلام والمسلمین مختاری تقدیر شد و حجت الاسلام والمسلمین سید محمود نبویان به عنوان رئیس جدید پژوهشگاه مطالعات تقریبی معارفه شد.

 

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha